Homeopatija se kot metoda zdravljenja uporablja že več kot 250 let. Princip zdravljenja je razvil nemški zdravnik Samuel Hahnemann. Njegova načela pri obravnavi kroničnih in akutnih bolezni širom sveta uporabljajo zdravniki, strokovnjaki iz področja homeopatije. Sedaj je mogoče tudi v naših lekarnah dobiti določena homeopatska zdravila ob strokovnem nasvetu farmacevta za ljudi, ki želijo kupiti zdravilo za samozdravljenje akutnih zdravstvenih težav.
Samozdravljenje je definirano kot zdravljenje na osnovi lastnega znanja ter izkušenj, ob pomoči farmacevta v lekarni. Pri lažjih zdravstvenih težavah (prehlad, gripa, piki žuželk, glavobol, zgaga) so nam bila do nedavnega na voljo le alopatska zdravila, ki jih predpisuje uradna medicina.

V nadaljevanju vam bomo predstavili homeopatska zdravila, ki so skorajda nepogrešljiv del domače lekarne. Na nepričakovane, neljube dogodke imajo homeopatska zdravila hitrejši učinek od alopatskih.

Homeopatska zdravila so primerna za vse generacije, v lekarnah pa jih dobite brez recepta. Njihova prednost pred zdravili uradne medicine je v tem, da krepijo samozdravilno moč telesa in njegov imunski sistem.